(G)een vuiltje aan de lucht

18. April 2019

Chantal Blaak

Hallo allemaal!

Chantal Blaak
straalt

Weer of geen weer, zon of regen, hitte of vrieskou, jullie kunnen me negen van de tien dagen op de fiets vinden. Vooral mijn gezicht krijgt het daarbij flink te verduren – het is eigenlijk het enige onderdeel van mijn lichaam dat echt íedere minuut op de fiets wordt blootgesteld aan de buitenlucht. In de winter moet ik mijn gezichtshuid insmeren tegen de vrieskou en tegen de wind en in de zomer vanzelfsprekend tegen de schadelijke effecten van de UV straling van de zon.

Het blijft voor mij ongelofelijk wat ik allemaal tegenkom als ik mijn gezicht schoonmaak na een paar uur fietsen. Minuscuul kleine deeltjes zand, vuil en gruis gaan echt tot in de diepste poriën van mijn huid zitten. Je komt er dan niet met een washandje en een stukje hotelzeep.

Chantal Blaak met Gezichtborstel FB 885. Foto: Marcel van Hoorn.

Om mijn gezichtshuid dagelijks te onderhouden, gebruik ik goede dag- en nachtcrèmes die ik steevast gebruik nadat ik de huid heb schoongemaakt met de Gezichtsreinigingsborstel van Medisana. Het apparaat trilt en beweegt waardoor naast het vuil ook make-up resten grondig worden verwijderd.

Verschillende borstels worden meegeleverd – dit maakt het apparaat ideaal voor zowel pealing als voor scrubbing. Mijn gezicht voelt na een behandeling van de Gezichtsreinigingsborstel weer kraakschoon of eigenlijk gewoon eh… “Blaakschoon”!