Handige massage

14. February 2019

NL Wielerkampioene Chantal Blaak

Hallo allemaal!

Als professioneel wielrenster is mijn hele leven gericht op fietsen en ja dat geldt 24/7. Voor de koers moet ik me optimaal voorbereiden door mijn voeding en rust goed in acht te nemen. Na de koers, maar ook na intensieve trainingen, is het vooral belangrijk dat ik goed en snel herstel. De dag nadien moet er immers wéér getraind of gekoerst worden.

Jullie mogen best weten dat het begrip “herstel” in de prille beginjaren van mijn wielercarrière een beetje gelijk stond aan “rust nemen”. Natuurlijk is dat nog altijd belangrijk, maar ik ben erg blij dat de techniek niet heeft stilgestaan de afgelopen jaren. Er zijn tal van producten op de markt gekomen die je herstel bevorderen en versnellen.

081018, Valkenburg aan de Geul: Chantal Blaak voor Medisana. Foto: Marcel van Hoorn.

De Handmassage (HM 858 red.) van Medisana is daar een prachtig voorbeeld van. Het infrarood effect heeft een herstellende werking op vermoeide spieren: het verwarmt de onderdelen van je lichaam waar je het apparaat op richt, maar daarbij trilt ie ook nog eens waardoor het echt een massage-apparaat is. Hij is heel praktisch in het gebruik: stekker in het stopcontact en het apparaat doet meteen zijn werk. Mijn armen, nek, handen, benen, buik… mijn lichaam krijgt natuurlijk dagelijks wat te verduren. Het apparaat is zo handig en werkt zo gericht dat je zelf kunt beslissen welk lichaamsdeel extra aandacht, dus eigenlijk een extra verwenbeurt, verdient!

081018, Valkenburg aan de Geul: Chantal Blaak voor Medisana. Foto: Marcel van Hoorn.

Het toestel is krachtig en werkt traploos – het is een superhandig formaat om gemakkelijk mee te nemen in je bagage. Het is pure ontspanning, gewoon ’s avonds op de bank of op bed in mijn hotelkamer als we ergens in koers zijn.

Kortom die Handmassage van Medisana? Die heb ik altijd bij de hand!

Sportieve groetjes, Chantal Blaak